Мартин Иванов

Мартин Иванов

Мартин Иванов е един от онези българи, които са натрупали ценен опит навън, за да се посветят на нещо значимо тук. Той е композитор, диригент и перкусионист, който е прекарал 15 години в САЩ и Канада. Завършва престижните Berklee College of Music, Бостън (джаз композиция и аранжиране), University of Memphis и University of Massachusetts (магистърска и докторска степен по изкуствата и композиция), Софийски Университет ‘Св. Климент Охридски’ (магистър стопанско управление). През годините 2001-2004 Мартин Иванов преподава композиция, хармония и аранжиране в University of Memphis и University of Massachusetts.

След завръщането си в България, той основава Институт за Съвременно Изкуство и Терапия ЛИБЕРА с основната мотивация да използва творческите си знания както за терапевтични и обучителни практики, така и за създаването и развитието на социални проекти.

Мартин Иванов полага основите на барабанната/ритъм терапия и барабанното фасилитиране в България. Създател е на програмите РитмологияАрт Ритъм, Корпоративен РитъмHappy Drum (Ритмология за деца), Ритъм Лаборатория. Провел е множество обществени, образователни, корпоративни и терапевтични събития, основани на ритъма и изразните средства на ударните инструменти. Положителните вибрации на неговите барабани проникват в нуждаещите се от социална и терапевтична подкрепа затвори, психодиспансери, домове за възрастни, домове за деца, лишени от родителски грижи, дневни центрове за деца с увреждания и онкологични клиники.

Широко популярни са неговите корпоративни ритъм трейнинги, в които се включват световно известни компании като Microsoft, Citibank, Shell, HP, Deloitte, Carlsberg, AVON, Nestle, Renault Nissan и много други. Мотивационен говорител и лектор, използващ езика на ритъма като средство за личностно и колективно развитие. Преводач и издател на книгата ‘Лечебната Сила на Барабана‘ и автор на ‘Алхимия на Ритъма‘. Участник е в разнообразни интервюта, радио и телевизионни програми.

Представяне на новата книга на Мартин Иванов

Звуци от тишината

Korica

Очарователни истории и завладяващи изследвания, демонстриращи качеството на ритъма да влияе благотворно и положително върху нашата креативност, физическо и психическо здраве, личностно и групово развитие.

Какво е имал предвид Ницше с мисълта ‘Всички наистина велики мисли са заченати по време на ходене’ – как и защо се случва всичко това и как можете да го постигнете?

 • Как можете да развиете вашата креативност?
 • Как да достигате до гениални открития и да можете да взимате творчески решения?
 • Къде се намира нашия истински дом?
 • Как да постигнете баланс между ума и сърцето и да се чувствате уютно и комфортно?
 • Как да се справим с аритмията, когато ресептивно слушаме записи с ударни инструменти?
 • Какво означава ‘майсторство без усилия’ и как да го постигнем?
 • Какво означава ‘синхроничност’?
 • Случайност ли е да си помислите за определен човек и той внезапно да се появи зад ъгъла на улицата?
 • Как да определим какъв е нашия личен ритъм и как той влияе на нашия живот в семейството, работата и обществото?
 • Има или конфликт между личния и системния ритъм и как да се справим с него?
 • Защо понякога чувстваме празнота в живота си и как да я преодолеем?

Всъщност какъв е звукът на падаща снежинка, която докосва ледената земя? Вече се замислихте, нали? Може би сега се опитвате да създадете в съзнанието си подходящата музика, съпътстваща този снежен танц? А може би зимата с нейната дълбока тишина е също като стаената и заспала зимен сън вътре в нас мъдрост… или всичко това са просто звучи от тишината?
Мартин Иванов

 

Share